Uusimmat artikkelit

Tilaa uutiskirje

Pysy ajan tasalla meidän uutisissa ja kirjoituksissamme tilaamalla ilmoitus julkaisuista sähköpostiin tai slack-ohjelmaan.

Artturi Suominen

Artturi Suominen

WSO2 API Managerin avulla kasvatat yrityksesi ympärille tuottavan bisnesekosysteemin

API-talouden räjähdysmäinen kasvu koskee jokaista yritystä ja toimialaa, ja siksi API-rajapintojen hallintaan kannattaa panostaa. Niissä voi piillä yrityksesi tulevaisuuden kasvun moottori. Hallintaohjelmien suosio kasvaa, mutta lisensoitu teknologia ei välttämättä ole paras vaihtoehto. 

Ohjelmistorajapintojen eli API:en käyttö sekä määrä on kasvanut valtavasti. tuotteet, palvelut ja liiketoimintamallit ovat kaikki mahdollisia niiden ansiosta. Aiemmat SOAP-protokollaan ja XML-formaattiin perustuneet rajapinnat ovat antaneet sijaa helppokäyttöisemmille REST-API-rajapinnoille. 

Niiden ansiosta uusien toiminnallisuuksien ja ratkaisujen kehittäminen on helpompaa ja nopeampaa kuin koskaan, ja ohjelmistojen data saadaan jakoon ja jatkojalostettavaksi.  

WSO2 API Manager on Open Source -teknologiaan perustuva API-hallintajärjestelmä

Jotta saat API-rajapinnoista jalostettua yrityksesi kasvun tehoravinteen, tarvitset tietojärjestelmän API-rajapintojen hallintaan. Yksi varteenotettava Open Source -ratkaisu on WSO2 API Manager. Se on ilmainen ja itsenäinen ratkaisu, eikä sido yritystäsi muihin heidän tuotteisiinsa. 

Open Source -ratkaisu ja sen kehittäjille avoimesti saatavilla oleva lähdekoodi antaa paremman mahdollisuuden ymmärtää ohjelmiston toimintaa. WSO2 API Managerin tapauksessa esimerkiksi on mahdollista koodata omia API-autentikointipalikoita – sinua ei rajoiteta vain heidän omiin ratkaisuihinsa.  

Open Source-pohjaista manageria kannattaa harkita, sillä se tarjoaa mahdollisuuden luoda, muokata, ylläpitää, hallita ja valvoa API-rajapintoja yhtä hyvin kuin kaupalliset versiot.

Artturi Suominen, integraatioasiantuntija

Lisäksi asiantuntijoilla on mahdollisuus tutustua ohjelmiston toimintaan syvemmällä tasolla. Open source-pohjaisissa ratkaisuissa tuotteen ja sen käytön kustannukset ovat myös usein pienemmät.

WSO2:n API Manager antaa mahdollisuuden yrityksellesi kehittää omia toteutuksia juuri teidän tarpeisiinne. Voitte ryhtyä luoviksi, ja silti API-rajapintanne ovat monitoroitavissa ja hallittavissa keskitetysti yhdessä paikassa. Saatte myös asiakkaillenne näkymän, jossa he voivat etsiä ja kokeilla API-rajapintoja.

Avoimen lähdekoodin ratkaisu tarjoaa monipuoliset perusominaisuudet ja tilaa luovuudelle

Kevyt ohjelmisto ei vaadi kallista rautaa tai runsaasti henkilöstöresursseja, mutta tarjoaa samat työkalut kuin järeämpi lisensoitu softa. Voit helposti lisätä tai poistaa käyttäjäryhmiä, tehdä versio- ja käyttöoikeuksien hallintaa. Uteliaat ja päämäärätietoiset saavat myös kerättyä managerista dataa raportteihin.

WSO2 API Managerilla voi muun muassa: 

  • tuoda API-rajapintoja tuotteen sisälle hallittavaksi  
  • rajoittaa API-rajapintojen käyttöä esimerkiksi kaistan tai henkilön mukaan  
  • rajoittaa API-rajapintojen käyttöä julkisiin tai sisäisiin rajapintoihin 
  • julkaista maksullisia API-rajapintoja 

Helppokäyttöisessä API Managerissa on viisi eri osa-aluetta. Selainpohjaiset Store ja Publisher, joissa voit julkaista, etsiä ja luoda muiden julkaisemia API-rajapintoja. Gateway taas ottaa API-kutsun vastaan, ja sen autentikointi tapahtuu Key Managerin avulla. Traffic Managerin avulla hallitset API-rajapintojen käyttöä ja ohjaat liikennettä tarpeidesi mukaan. 

Hallitse API:si ja kasva – selvitä miten API Managerin voisi räätälöidä yrityksesi tarpeisiin

Kokemukseni mukaan kotimaiset firmat eivät vielä juurikaan itse räätälöi API Managereitaan, vaan käytössä on tyypillisesti palvelutarjoajan vakiopaketti. Vasta silloin kun yritys havahtuu jonkin toiminnallisuuden puuttumiseen, he hakeutuvat esimerkiksi AgentIT:n pakeille.

Rohkaisisin kuitenkin yrityksiä kartoittamaan laajemmin ja pidemmällä tähtäimellä, minkälaisia mahdollisuuksia API-rajapinnoilla voisi olla liiketoiminnan kannalta – minkälaisen bisnesekosysteemin teidän yrityksenne voisi niiden avulla ympärilleen kasvattaa? 

Artturi Suominen, integraatioasiantuntija

API Managerin tarjoamat perusominaisuudet, kuten käyttömäärien monitorointi, erinomainen tietoturva ja API-rajapintojen käytön valvonta, varastotilanteiden kysely ja toimitusaikataulujen vahvistaminen tai nettikauppojen rakentelu voisivat olla lähtökohtia visioida tulevaisuuden tarpeita villimminkin – mitä voisi kehittää, mitä voisitte tehdä paremmin?

Haluaisiko yrityksesi valjastaa API-rajapinnat kasvun tueksi? Kutsu AgentIT etsimään teille sopivin ratkaisu.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Agenttien näppäimistöltä

Referenssi
Juho Suominen

Axwayn B2Bi-integraatio­järjestelmä yhdistää organisaatioiden välisen tiedonsiirron ohjelmointi­rajapintaan.

Lue Lisää
Petteri Patjas

Valvomme järjestelmäintegraatioitasi ja korjaamme niiden sisäiset virhetilanteet puolestasi

Lue Lisää
Blogi
Toni Salminen

EDI vai API? Sopivan integraatioalustan valinta alkaa yrityksen tarpeiden kartoittamisesta

Lue Lisää

Helsinki

Annankatu 25 A
00100 Helsinki
Finland

Turku

Pitkämäenkatu 4 A
20250 Turku
Finland

Yhteystiedot

Puh. +358 40 500 5067
Email myynti@agentit.fi
Y-tunnus 1920038-7

Rekrytointi

Email rekry@agentit.fi

Agentit Finland Oy on 1.1.2021 alkaen

Nimen muutoksella AgentIT:n vahva integraatio-osaaminen tuodaan kiinteäksi osaksi Netumin palvelutarjontaa. 

Puhelinnumerot, osoite- ja laskutustiedot säilyvät ennallaan. Sähköpostiosoitteet ovat jatkossa etunimi.sukunimi@netum.fi. 

 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Tero Nummijärvi, +358 40 561 0120