Uusimmat artikkelit

Tilaa uutiskirje

Pysy ajan tasalla meidän uutisissa ja kirjoituksissamme tilaamalla ilmoitus julkaisuista sähköpostiin tai slack-ohjelmaan.

Petteri Patjas

Petteri Patjas

Tunne tietovirtasi

Tietovirtojen hallinta on yksi liiketoiminnan kannalta kriittisimmistä toiminnoista yrityksen IT-ympäristössä. Järjestelmät toimivat vain harvoin itsenäisinä ja suljettuina kokonaisuuksina, joten tiedon liikuttaminen on välttämätöntä.

IT-ympäristöjen monimutkainen arkkitehtuuri aiheuttaa sen, että tietovirtoja syntyy lukumääräisesti paljon ja niiden luominen on hallitsematonta. Yritykselle saattaakin syntyä tilanne, jossa tietovirtojen lukumäärä ja niiden väliset riippuvuudet jäävät kokonaan tunnistamatta ja dokumentoimatta. Tällainen toimintatapa aiheuttaa liiketoiminnan jatkuvuudelle isot riskit.

Yksinkertaista dokumentaatiota

Ensimmäinen askel tietovirtojen hallintaan on selkeä dokumentointitapa. Tämä voidaan luoda erillisen kartoituksen kautta, jossa nykyiset tietovirrat tunnistetaan ja samalla luodaan malli niiden dokumentoimiseen jatkossa. Kartoituksessa olennaista on tunnistaa tietovirtojen osapuolet, tiedon sisältö sekä liiketoiminnalliset riippuvuudet. Tässä yksinkertainen on kaunista – liian yksityiskohtainen dokumentointitapa on usein raskas ja se hylätään nopeasti.

Oikeat työkalut oikeaan tarpeeseen

Tietovirtojen tunnistamisen jälkeen on syytä tutkia, hallitaanko tietovirrat oikealla tavalla ja oikeilla työkaluilla. Erilaiset integraatioalustat tarjoavat monipuolisia välineitä tietovirtojen luomiseen ja hallintaan, mutta niiden ominaisuudet eivät välttämättä ole optimoitu yrityksen tarpeisiin. Joissakin tapauksissa teknologia muodostuu liian hallitsevaksi elementiksi tietovirtojen hallinnassa eikä lopputulos palvele parhaalla mahdollisella tavalla.

Perusasiat kuntoon

Tietovirtojen tehokkaassa hallinnassa onkin siis syytä keskittyä ensin yksinkertaisiin perusasioihin. Tunnistamalla käytetyt tietovirrat ja niiden merkityksen liiketoiminnalle voidaan niiden hallintaa optimoida tehokkaimmalla mahdollisella tavalla.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Agenttien näppäimistöltä

Referenssi
Juho Suominen

Axwayn B2Bi-integraatio­järjestelmä yhdistää organisaatioiden välisen tiedonsiirron ohjelmointi­rajapintaan.

Lue Lisää
Petteri Patjas

Valvomme järjestelmäintegraatioitasi ja korjaamme niiden sisäiset virhetilanteet puolestasi

Lue Lisää
Blogi
Toni Salminen

EDI vai API? Sopivan integraatioalustan valinta alkaa yrityksen tarpeiden kartoittamisesta

Lue Lisää

Helsinki

Annankatu 25 A
00100 Helsinki
Finland

Turku

Pitkämäenkatu 4 A
20250 Turku
Finland

Yhteystiedot

Puh. +358 40 500 5067
Email myynti@agentit.fi
Y-tunnus 1920038-7

Rekrytointi

Email rekry@agentit.fi

Agentit Finland Oy on 1.1.2021 alkaen

Nimen muutoksella AgentIT:n vahva integraatio-osaaminen tuodaan kiinteäksi osaksi Netumin palvelutarjontaa. 

Puhelinnumerot, osoite- ja laskutustiedot säilyvät ennallaan. Sähköpostiosoitteet ovat jatkossa etunimi.sukunimi@netum.fi. 

 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Tero Nummijärvi, +358 40 561 0120