Uusimmat artikkelit

Tilaa uutiskirje

Pysy ajan tasalla meidän uutisissa ja kirjoituksissamme tilaamalla ilmoitus julkaisuista sähköpostiin tai slack-ohjelmaan.

Mari Ala-Sorvari

Mari Ala-Sorvari

Miksi investoida integraatioon?

Hyvin toteutettu integraatio tehostaa yrityksen toimintaa, vähentää manuaalista työtä ja virheitä sekä parantaa yrityksen sisäistä ja ulkoista yhteistyötä. Lisäksi kustannuksia säästyy pitkällä aikavälillä.

Yrityksen toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa omistajilleen. Päätöksentekijöiden kiinnostuksen kohteena ovat siten keinot, joiden avulla yritys suoriutuu taloudellisesti mahdollisimman hyvin. Mistä siis johtuu, että järjestelmäintegraatioon suhtaudutaan helposti kuluna, eikä lisäarvoa tuottavana investointina?

Integraatio vähentää virheitä ja vapauttaa työaikaa olennaiseen

Hyvin toteutettu integraatio kuitenkin tehostaa yrityksen toimintaa, vähentää virheitä ja manuaalista työtä, säästää kustannuksia pitkällä aikavälillä ja sujuvoittaa yrityksen sisäistä ja ulkoista yhteistyötä. Investoinnin kannattavuutta arvioitaessa on siis tärkeä ottaa huomioon myös välilliset hyödyt, jotka saavutetaan virheiden vähentyessä ja työajan vapautuessa muuhun tuottavaan toimintaan.

Selvitä ensin liiketoiminnan tarpeet ja tavoitteet

Jotta integraatioprojekti onnistuisi ja sen tuottamat hyödyt saataisiin maksimoitua, ensisijaisesti pitäisi olla selvyys liiketoiminnan tarpeista ja tavoitteista. Kun tiedetään mitä ollaan ratkaisemassa ja miksi, maaliin päästään huomattavasti helpommin ja ilman yllättäviä kustannuksia. Asiantunteva toimittaja osaa kuvata hankinnasta saatavat hyödyt konkreettisesti ja kantaa vastuun projektin sujuvasta toteutuksesta.

Ovatko yrityksenne ennakkoluulot paremman arjen tiellä?

Tarve järjestelmäintegraatiolle syntyy usein yrityksen alemmalla tasolla, käytännön työn yhteydessä. Tarpeen ja päätöksenteon välillä vallitsee silti helposti kuilu. Päättäjien voi olla hankalaa hahmottaa mahdollisen integraation hyötyjä tai ymmärtää syvällisesti, mitä se tarkoittaisi käytännössä. Yksinkertaistettuna integraatiolla tarkoitetaan eri järjestelmien, kuten verkkokaupan ja varastonhallintajärjestelmän, liittämistä toisiinsa, jolloin tietoja ei tarvitse siirrellä manuaalisesti järjestelmästä toiseen.

Integraation rakentaminen saattaa kuulostaa pitkältä ja rasittavalta muutokselta, joka pahimmassa tapauksessa sekoittaa toiminnan ja vie samalla rahatkin. Ennakkoluulot eivät voisi kuitenkaan olla kauempana totuudesta, ja integraatioita voi perustella johtoportaalle esimerkiksi seuraavilla hyödyillä:

Hyvin toteutettu integraatio:

  • Nopeuttaa toimintaa
  • Säästää rahaa
  • Vähentää työhön kuluvaa aikaa
  • Tehostaa prosesseja
  • Vähentää virheitä
  • Vähentää manuaalista työtä
  • Parantaa yhteistyötä

Integraatio tekee tiedon liikkumisesta sujuvaa

Jos tuntuu, että onnistuneen integraation toteuttamiseen ei löydy omasta organisaatiosta resursseja tai asiantuntemusta, kannattaa avuksi hankkia ulkopuolinen taho. Oikean yhteistyökumppanin valinta kannattaa tehdä huolellisesti, jotta saatte integraation hyödyt täysimittaisesti yrityksenne käyttöön.

Lue myös: Miten suunnittelen sujuvan integraatioprojektin? 

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Agenttien näppäimistöltä

Referenssi
Juho Suominen

Axwayn B2Bi-integraatio­järjestelmä yhdistää organisaatioiden välisen tiedonsiirron ohjelmointi­rajapintaan.

Lue Lisää
Petteri Patjas

Valvomme järjestelmäintegraatioitasi ja korjaamme niiden sisäiset virhetilanteet puolestasi

Lue Lisää
Blogi
Toni Salminen

EDI vai API? Sopivan integraatioalustan valinta alkaa yrityksen tarpeiden kartoittamisesta

Lue Lisää

Helsinki

Annankatu 25 A
00100 Helsinki
Finland

Turku

Pitkämäenkatu 4 A
20250 Turku
Finland

Yhteystiedot

Puh. +358 40 500 5067
Email myynti@agentit.fi
Y-tunnus 1920038-7

Rekrytointi

Email rekry@agentit.fi

Agentit Finland Oy on 1.1.2021 alkaen

Nimen muutoksella AgentIT:n vahva integraatio-osaaminen tuodaan kiinteäksi osaksi Netumin palvelutarjontaa. 

Puhelinnumerot, osoite- ja laskutustiedot säilyvät ennallaan. Sähköpostiosoitteet ovat jatkossa etunimi.sukunimi@netum.fi. 

 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Tero Nummijärvi, +358 40 561 0120