Uusimmat artikkelit

Tilaa uutiskirje

Pysy ajan tasalla meidän uutisissa ja kirjoituksissamme tilaamalla ilmoitus julkaisuista sähköpostiin tai slack-ohjelmaan.

Ari Pulkkinen

Ari Pulkkinen

Älä tyydy bulkkiratkaisuun – yrityksesi tarpeisiin toteutettu Netvisor-integraatio helpottaa arkea ja tukee järjestelmäkehitystä

Varta vasten yrityksellesi toteutettuun integraatioon voidaan rakentaa arkea helpottavia toimintoja, kuten automaatioratkaisuja tai tiedonsiirron logiikkaa. Näin helpotat esimerkiksi laskujen tai asiakastietojen hallintaa. Dedikoidulla alustalla tehty toteutus helpottaa integraation ylläpitoa ja valvontaa, ja parantaa sen tietoturvaa.

Perinteisesti esimerkiksi ostolaskun hyväksynnän tilan muuttaminen ja tiliöinti onnistuu Netvisorissa vain, jos tiedät laskun ID-tunnuksen. Voimme rakentaa integraatioon liittymän, jonka kautta voit hyväksyä laskun rajapinnan kautta ostolaskunumeron avulla. Liittymässä kysytään ensin ostolaskulistaus, josta voit sitten poimia Netvisor ID-tunnuksen päivitystä varten.

Automaatiolla voit helpottaa myös esimerkiksi asiakastietojen hallintaa. Järjestelmään voi rakentaa toiminnon, joka tarkistaa asiakastietoja lisätessäsi löytyvätkö tiedot jo järjestelmästä. Mikäli näin on, järjestelmä päivittää olemassa olevan asiakastiedon automaattisesti – vältyt turhilta duplikaateilta.

Integraatiossa voidaan myös tarvittaessa hyödyntää jo olemassa olevia ratkaisuja. Eräälle asiakkaalle toteutimme ratkaisun, jonka avulla uudessa integraatiossa pystyttiin hyödyntämään aiempaa muunnosajoa. Jo olemassa olevien elementtien hyödyntäminen on mahdollista, kunhan siirtoon tarvittavat elementit löytyvät ajon luomasta aineistosta.

Netvisor-integraatioiden helppous ja nopeus perustuu valmiisiin yhteyksiin

Integraatioiden toteuttaminen Netvisoriin on helppoa, koska siinä on valmiiksi olemassa tiedonsiirtoyhteydet ohjelmistointegraatioiden kautta moniin järjestelmiin. Ohjelmistopalvelu voidaan integroida esimerkiksi yleisimpiin verkkokauppoihin, taloushallinnon-, kassa-, ERP-, CRM-, ja varastointi- ja logistiikkajärjestelmiin.

Netvisorin testiympäristö tekee mahdolliseksi liittymien asianmukaisen testaamisen, mikä on tärkeää integraatioiden rakentamisessa.

Netvisor tarjoaa Web Service-ohjelmointirajapinnan, joka noudattaa REST-mallia. Hyvin dokumentoidut REST-rajapinnat nopeuttavat integraatioita merkittävästi. Kaksisuuntainen HTTPS-tiedonsiirtoon perustuva ohjelmistorahapintapalvelu on nykyaikainen tapa toteuttaa integraatio.  

Yrityksesi tarpeet huomioiden rakennettu integraatio on pitkäikäinen

Bulkkiratkaisuna toteutettujen integraatioiden etu on nopeus, mutta yrityksesi saattaa ajautua niiden kanssa ongelmiin. Tyypillisesti keskisuurissa yrityksissä integraatiot poikivat lisää integraatioita, ja ensimmäisellä kartoituskerralla yhteystarpeita voi hyvinkin löytyä 20-50. Jos yksi yhteys on toteutettu valmisratkaisulla, ei sopivaa ratkaisua välttämättä olekaan tarjolla, kun seuraava integraatiotarve iskee.

Netvisor-integraation räätälöiminen kannattaa - varsinkin jos sinulla on jo selkeä käsitys yrityksesi tarpeista ja suunnitelma siitä, miten järjestelmäkehitystä tehdään myös tulevaisuudessa.

Ensimmäisten toteutusten suunnitteluun kannattaa panostaa aikaa – ja vähän vaivaakin. Näin seuraavat integraatiot ovat helpompia toteuttaa. Tuloksena on tehokas toimintamalli ja pitkällä aikavälillä toimiva ympäristö, joka ottaa helposti uudet integraatiot vastaan.

Dedikoitu toteutus helpottaa integraation valvontaa ja parantaa palvelimen suorituskykyä

Teemme tekniset toteutukset aina dedikoidulla alustalla. Näin kokonaisuutta on helppo valvoa, kun integraation yhteydet on koottu yhteen paikkaan. Myös palvelimen suorituskyky on ihanteellinen, kun kaikki sen resurssit on varattu integraatiolle ja sen valvontaan.

Dedikoitu alusta parantaa turvallisuustasoa, kun tietoturva voidaan määritellä yksinomaan integraation ja valvontakomponenttien tarpeisiin, jolloin esimerkiksi ylimääräisiä portteja ei tarvitse pitää auki.

Oikean kumppanin kanssa et uppoa kasvottomaan palvelumassaan

AgentIT:lla emme kytke sinua monoliittisiin ratkaisuihin, vaan huomioimme yrityksesi tarpeet alusta alkaen. Räätälöidyt ratkaisut jäävät aina yrityksesi omiksi, ettekä joudu sulautetuksi kasvottomaan palvelumassaan. 

Meiltä pyydetään usein apua integraatiomallin toteuttamiseen ja siihen liittyen integraatiotyökalun, kuten Axway B2Bi:n tai NextGenin, käyttöönottoon. Tarvittaessa olemme mukana myös teknisessä toteutuksessa, ja sen jälkeen ylläpidossa ja valvonnassa. Ratkaisuissamme yrityksesi toimintaympäristö ja tarpeet huomioidaan pitkällä aikavälillä.

Haluaisitko puhua kuin asiantuntija asiantuntijalle?

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Agenttien näppäimistöltä

Referenssi
Juho Suominen

Axwayn B2Bi-integraatio­järjestelmä yhdistää organisaatioiden välisen tiedonsiirron ohjelmointi­rajapintaan.

Lue Lisää
Petteri Patjas

Valvomme järjestelmäintegraatioitasi ja korjaamme niiden sisäiset virhetilanteet puolestasi

Lue Lisää
Blogi
Toni Salminen

EDI vai API? Sopivan integraatioalustan valinta alkaa yrityksen tarpeiden kartoittamisesta

Lue Lisää

Helsinki

Annankatu 25 A
00100 Helsinki
Finland

Turku

Pitkämäenkatu 4 A
20250 Turku
Finland

Yhteystiedot

Puh. +358 40 500 5067
Email myynti@agentit.fi
Y-tunnus 1920038-7

Rekrytointi

Email rekry@agentit.fi

Agentit Finland Oy on 1.1.2021 alkaen

Nimen muutoksella AgentIT:n vahva integraatio-osaaminen tuodaan kiinteäksi osaksi Netumin palvelutarjontaa. 

Puhelinnumerot, osoite- ja laskutustiedot säilyvät ennallaan. Sähköpostiosoitteet ovat jatkossa etunimi.sukunimi@netum.fi. 

 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Tero Nummijärvi, +358 40 561 0120