Uusimmat artikkelit

Tilaa uutiskirje

Pysy ajan tasalla meidän uutisissa ja kirjoituksissamme tilaamalla ilmoitus julkaisuista sähköpostiin tai slack-ohjelmaan.

Ari Pulkkinen

Ari Pulkkinen

3 vinkkiä tietovirtojesi luotettavuuden varmistamiseen

Läheskään kaikki tietovirrat eivät synny toiminnanohjausjärjestelmän perustamisvaiheessa. Tietovirtoja muodostuu sen jälkeenkin organisaation sisällä sekä sidosryhmän välillä. Miten nämä kaikki hallitaan ja tunnetaan? Täyttävätkö ne toiminnan edellyttämät laatuvaatimukset?

Tunne tietovirtasi-teeman keskeinen teema on laadunvarmistus. Tietovirtojen kartoituksessa tietosisällön dokumentaation lisäksi tulee selvittää yhteyskäytäntöjen toimintavarmuus sekä prosessin kannalta mahdolliset ongelmatilanteet. 

Mikäli tietohallinnossa ei ole käytössä integraatiomallia, on seurauksena valitettavan usein se, että projektikohtaisesti toteutetut integraatiot eivät täytä näitä kaikkia laatuvaatimuksia.  Tästä syystä aionkin esittää 3 vinkkiä, joiden avulla parannat integraatioiden toimintavarmuutta.

 

 

1. Vinkki: lisää integraatiot osaksi IT-projektin laadunvarmistusta

Laadunvarmistaminen ja riskienhallinta IT-projekteissa on normaali käytäntö, mutta millä tarkkuudella integraatiot täyttävät laatuvaatimukset? Edellytä IT-projektin integraatioiden laadunvarmistaminen yhtenäisen integraatiomenetelmän avulla ja näin saavutat paremman toimintavarmuuden.

 

 

2. Vinkki: aseta tiedonhallinnan tavoitteet ja seuranta myös integraatioita koskevaksi

Kuten tiedetään, tietovirtoja päivitetään aina tarpeiden mukaan ja siksi niiden ylläpidossa tulee noudattaa asetettujen tiedonhallinnan tavoitteiden mukaista laatua. Mikä on tavoite? Yleisesti toimintavarmuus mahdollisissa ongelmatilanteissa sekä nopea reagointi tilanteen
normalisoimiseksi. Mahdolliset varamenettelyt tulisi ottaa huomioon, mikäli kyseinen integraatio on liiketoiminnan kannalta kriittinen.

Monesti integraation päivitys tehdään ilman dokumentaation päivitystä. Puhumattakaan, että ne olisi siirretty keskitettyyn integraatiohallintaan. Onko tuttua? Näistä syistä johtuen olisi syytä huolehtia kaikista tietovirta-/integraatiopäivityksistä seurannan avulla.

 

 

3. Vinkki: Varmista integraatioiden tietoturva … myös vanhoissa toteutuksissa

Integraatioissa tiedot tulee siirtää turvallisesti sekä varmistaa, että tietoihin pääsevät käsiksi vain valtuutetut henkilöt.  Tietovirtakartoituksella selvität käytössä olevien integraatioiden tietoturvatason ja varmistat myös kumppaniverkoston kanssa luotujen tietoyhteyksien tietoturvan.

Kumppanimme ovat suuria yhtiöitä, joiden IT-osastot ovat toisinaan jäykkiä. Tarvitsimme järjestelmän, jota voi asiakastarpeen mukaan räätälöidä. Halusimme myös järjestelmän, joka on ajankohtainen ja päivittyy jatkuvasti.

Reijo Pursiainen, kehitysjohtaja, SE Mäkinen

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Agenttien näppäimistöltä

Referenssi
Juho Suominen

Axwayn B2Bi-integraatio­järjestelmä yhdistää organisaatioiden välisen tiedonsiirron ohjelmointi­rajapintaan.

Lue Lisää
Petteri Patjas

Valvomme järjestelmäintegraatioitasi ja korjaamme niiden sisäiset virhetilanteet puolestasi

Lue Lisää
Blogi
Toni Salminen

EDI vai API? Sopivan integraatioalustan valinta alkaa yrityksen tarpeiden kartoittamisesta

Lue Lisää

Helsinki

Annankatu 25 A
00100 Helsinki
Finland

Turku

Pitkämäenkatu 4 A
20250 Turku
Finland

Yhteystiedot

Puh. +358 40 500 5067
Email myynti@agentit.fi
Y-tunnus 1920038-7

Rekrytointi

Email rekry@agentit.fi

Agentit Finland Oy on 1.1.2021 alkaen

Nimen muutoksella AgentIT:n vahva integraatio-osaaminen tuodaan kiinteäksi osaksi Netumin palvelutarjontaa. 

Puhelinnumerot, osoite- ja laskutustiedot säilyvät ennallaan. Sähköpostiosoitteet ovat jatkossa etunimi.sukunimi@netum.fi. 

 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Tero Nummijärvi, +358 40 561 0120