Referenssi

SE Mäkinen päivitti integraatiojärjestelmänsä 90-luvulta 2010-luvulle – kustomoitu hallintanäyttö on AgentIT:n henkilökohtaisen palvelun tulos

Axwayn B2Bi-integraatiojärjestelmä yhdistää organisaatioiden välisen tiedonsiirron ohjelmointirajapintaan.

”Uusi järjestelmä toimii automaattisesti niin, että AgentIT:n meille räätälöimään valvontanäyttöön tulee lista kaikista virheistä järjestelmässä, ja voimme päivittää tiedot sen perusteella. Olemme säästäneet sen ansiosta paljon ihmistyötä. Toinen hyöty on se, että pystymme käsittelemään rajapintoja reaaliaikaisesti”, kertoo SE Mäkisen kehitysjohtaja Reijo Pursiainen.  

Axwayn B2Bi-integraatiojärjestelmä yhdistää organisaatioiden välisen tiedonsiirron ohjelmointirajapintaan. Tiedonsiirto voi olla esimerkiksi yritysten järjestelmien välistä automaattista tietojen vaihtoa, kuten varastosaldojen päivitystä, tilauksia tai hinnastoja – tai esimerkiksi automalleja. Pursiaisen mukaan integraatiojärjestelmä on helpottanut muun muassa tuotekuvausten päivittämistä:

”Autoalalla asiakkaiden tuotteet uudistuvat kolmen vuoden syklillä – ja muutaman kuukauden välein automalleista tulee uusia versioita. Meidän aiempien liittymiemme ongelma on ollut, että ne eivät tunnistaneet automalleja ja syötettävät tunnisteet ovat hyvinkin kryptisiä. Ajojärjestäjä sai asiakasyritykseltä koodin ja lyhyen kuvauksen järjestelmään syötettävästä tuotteesta, kuten automallista. Tarkemmat tiedot piti etsiä netistä.”

SE Mäkisen haasteena olivat myös vanhentuneet ohjelmat ja rajapinnat, joiden hallinta alkoi olla vaikeaa ja joiden käytettävyys oli usein puutteellinen. AgentIT:n avulla hankittu integraatiojärjestelmä ja AgentIT:n siihen toteuttama hallintanäyttö ovat helpottaneet työtä merkittävästi:

”Vanhoissa järjestelmissä ei ollut mitään hallintatyökalua. Axwayn järjestelmään sisäänrakennettu hallintatyökalu oli meille pettymys, joten teetimme Agenteilla tähän meille räätälöidyn hallintanäytön, johon olemme olleet todella tyytyväisiä”, kertoo Pursiainen.

AgentIT auttoi valitsemaan asiakkaan tarpeita vastaavan järjestelmän

Yhteistyö AgentIT:n kanssa alkoi konsultointityönä, jonka tavoitteena oli kartoittaa eri vaihtoehtoja järjestelmäintegraatiota varten. He esittelivät SE Mäkiselle noin 15 järjestelmää ominaisuuksineen, joista valikoima rajattiin viiteen yrityksen tarpeisiin parhaiten sopivaan. Yksi valintakriteereistä oli se, millä tavoin uusi järjestelmä auttaa SE Mäkistä parantamaan omaa asiakaspalveluaan:  

”Kumppanimme ovat suuria yhtiöitä, joiden IT-osastot ovat toisinaan jäykkiä. Tarvitsimme järjestelmän, jota voi asiakastarpeen mukaan räätälöidä. Halusimme myös järjestelmän, joka on ajankohtainen ja päivittyy jatkuvasti”, kuvailee Pursiainen.

Tuotteen valinnan jälkeen SE Mäkinen tilasi sille käyttöönottoprojektin, jonka jälkeen järjestelmän oli tarkoitus siirtyä yrityksen omaan hallintaan. Aikataulu- ja resurssimuutokset ovat kuitenkin johtaneet siihen, että yhteistyö jatkuu edelleen – Pursiaisen mukaan todennäköisesti vuosia. Yrityksen orgaaninen kasvu on sitonut sen omat resurssit muualle, joten AgentIT hallinnoi edelleen integraatiojärjestelmää. Tulevaisuudessa tavoitteena on siirtää hallinta hiljalleen oman väen vastuulle, ainakin osittain. Pursiainen kiittelee yhteistyökumppania siitä, että he ovat joustaneet SE Mäkisen tarpeiden mukaan:

”AgentIT on auttoi ratkaisemaan oman organisaatiomme resurssihaasteet. He ovat olleet joustava kumppani.”

Tulevaisuuteen katsova 60-vuotias logistiikkayritys kehittää osaamistaan jatkuvasti

SE Mäkinen on yli 60-vuotias kotimainen autologistiikan perheyritys, joka huolehtii esimerkiksi uusien ajoneuvojen logistiikkaketjusta ja siihen liittyvästä hallinnosta. Yrityksen päämäärä on palvella suomalaista autokauppaa yhä paremmin, ja siksi myös uusiin teknologioihin liittyvän osaamisen kehittäminen on tärkeää. Kehittyvä ja ketterä AgentIT on erottautunut edukseen yhteistyökumppanina:

”Olemme olleet erityisen tyytyväisiä heidän henkilökohtaiseen sitoutumiseensa, mikä omaan korvaan kalskahtaa jopa vähän vieraalta. Strategisesti ajatellenhan meidän kannattaisi etsiä toimittaja, jolla on 300 asiantuntijaa, joista kuka tahansa osaa vastata kysymyksiimme. Minulle on kuitenkin tärkeää, että kumppaniyritys on ymmärrettävän kokoinen, ja heiltä saa henkilökohtaista palvelua.”

Tarvitsetko joustavia järjestelmäratkaisuja? Lue lisää palveluistamme

Sinulla on haaste, meillä on ratkaisu. Ota yhteyttä asian­tunteviin agentteihimme, ja etsimme sinulle parhaan IT-ratkaisun.

Integraatioympäristöön perehdytetyt asiantuntijat ratkaisevat ongelmat nopeasti

AgentIT:n valvontapalvelun avulla sähköisen liiketoiminnan ja järjestelmäintegraatioiden prosesseja valvotaan automaattisesti etänä vuorokauden ympäri. Näin sinun järjestelmiesi luotettavuus taataan kustannustehokkaasti: yrityksesi työpäivä ei ala järjestelmävirheen selvittelyllä ja voitte käyttää ajalliset resurssinne puhtaasti liiketoimintanne tukemiseen.

 

Valvontapalvelu sovitetaan aina liiketoimintasi tarpeisiin. Näin yhteistyö etenee:

  • Ympäristöösi asennetaan AgentIT-valvontakomponentit yhdessä päättämiimme valvontakohteisiin. Nämä komponentit ovat yhteydessä keskitettyyn valvontapalveluun.
  • AgentIT huolehtii oma-aloitteisesti valvottavista prosesseista puolestasi, pitää yhteyttä ja tekee tiivistä yhteistyötä kanssasi. Pyrimme aina ratkaisemaan ongelman ennen kuin se haittaa liiketoimintaasi.

Agenttien näppäimistöltä

Referenssi
Juho Suominen

Axwayn B2Bi-integraatiojärjestelmä yhdistää organisaatioiden välisen tiedonsiirron ohjelmointirajapintaan.

Lue Lisää
Petteri Patjas

Valvomme järjestelmäintegraatioitasi ja korjaamme niiden sisäiset virhetilanteet puolestasi

Lue Lisää
Blogiartikkeli
Toni Salminen

EDI vai API? Sopivan integraatioalustan valinta alkaa yrityksen tarpeiden kartoittamisesta

Lue Lisää

Sinulla on haaste, meillä on ratkaisu. Ota yhteyttä asiantunteviin agentteihimme, ja etsimme sinulle parhaan IT-ratkaisun.

Helsinki

Mannerheiminaukio 1A
00100 Helsinki
Finland

Turku

Pitkämäenkatu 4 B
20250 Turku
Finland

Yhteystiedot

Puh. +358 40 500 5067
Email myynti@agentit.fi
Y-tunnus 1920038-7

Copyright © Agentit Finland Oy